Cijepljenje i rezidba voćaka / Tomislav Jemrić
Autor Jemrić, Tomislav
Nakladnik Rijeka : Naklada Uliks, 2007
Materijalni opis 180 str. : ilustr. ; 27 cm
Nakladnički niz Priručnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu
Napomena Kazalo.
Predmetna odrednica voćarstvo - cijepljenje - priručnici
voćarstvo - rezidba - priručnici
Anotacija Knjiga koja obogaćuje domaću literaturu na ovu temu namijenjena je praktičarima i manjim uzgajivačima te studentima agronomije bez dostatnog predznanja iz voćarstva. Prvi dio donosi informacije o rastu i rodnosti voćaka potrebne za pravilnu rezidbu, zatim slijedi dio o podlogama i ostalim čimbenicima uspješnog cijepljenja te opis osnovnih načina cijepljenja u različitim uzgojnim uvjetima i prema pogodnosti za pojedine vrste voćaka. Na kraju ove prikladno ilustrirane knjige opisano je dvadeset i šest vrsta voćaka (jabuka, kruška, mušmula, oskoruša, dunja, šljiva, breskva i nektarina, marelica, trešnja, višnja, malina, kupina, crni i crveni ribiz, ogrozd, borovnica, crna bazga, lijeska, orah, badem, agrumi, aktinidija – kivi, šipak – nar, smokva, kaki, maslina, nešpola), a za svaku od njih preporučene su podloge, uzgojni oblici te primjereni načini rezidbe.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-7306-17-5
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti